La dolce vita v ženskom podaní
Inovatívnosť, kreativita a odhodlanie priniesť tomuto svetu niečo nové – takto by sme mohli v jednej vete charakterizovať jednu z najvýznamnejších talianskych osobností módneho priemyslu – Luisu Spagnoli.
Žena s obrovským elánom systematicky vybudovala spoločnosť, ktorej meno dnes poznajú a milujú tisíce žien celého sveta. Pôvodne sa však pustila do ďalšej príjemnej súčasti ženského života – do výroby čokolády.
Začiatkom minulého storočia sa dvaja mladí odhodlaní ľudia rozhodli pustiť do podnikania. Luisa Spagnoli a Giovanni Buitoni založili firmu zameranú na výrobu čokolády Perugina. Počet zamestnancov sa z pôvodných skromných 15 rozrástol za necelých dvadsať rokov na vyše stovku. Luise v neľahkom vojnovom období pomáhali s biznisom jej synovia Aldo a Mario. Najznámejším čokoládovým dieťaťom spoločnosti je až dodnes populárny sladký bozk (doslova, v origináli sa čokoládka volá Bacio) ukrytý v modrom obale.
Po skončení prvej svetovej vojny Luisa cítila, že potrebuje nový impulz a prišla s inovatívnym a na tie časy aj pomerne odvážnym nápadom – začala chovať hydinu a angorské plemeno zajacov. Veľmi dobre si premyslela čo robí, zajačiky jej dopomohli k svetovému úspechu.
(am) 4.4.2014
Zdroj: Luisa Spagnoli
Celý článok nájdete vo vydaní magazínu TRENDY BÝVANIE marec 2014
- Prihlásiť sa pre odoslanie komentárov